Uitnodiging expositie ‘Kijk, dit zie ik’ in ’t Blauwbörgje

Uitnodiging expositie ‘Kijk, dit zie ik’ in ’t Blauwbörgje

Op 2 november om 13.30 uur is in ’t Blauwbörgje de feestelijke opening van de tentoonstelling ‘Kijk, dit zie ik’, een ontdekkingsreis in de eigen omgeving.

Kijk, dit zie ik

In ‘Kijk, dit zie ik’ is de omgeving in beeld gebracht zoals mensen met ernstige dementie die zien. Swanhilde de Jong van Academie Minerva maakte foto’s met bewoners van ’t Blauwbörgje en vroeg hen naar wat ze interessant, mooi of leuk vonden. Hierbij ging ze op zoek naar het moment waar contact kon ontstaan in het hier-en-nu en waarbij bewoners de regie konden overnemen. De foto’s en de verhalen vormen de basis van deze nieuwe methode. De documentaire, waarin we vier bewoners tijdens een fotowandeling volgen, laat het proces zien.

‘Kijk, dit zie ik’ is te zien van 2 t/m 30 november 2018. De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de Hanzehogeschool Groningen, het Pronkjewail Fonds, de Kunstraad Groningen en Dignis.