KUNSTMAAND bij de Ebbingepoort

KUNSTMAAND bij de Ebbingepoort

Woonzorgcentrum Ebbingepoort in Groningen organiseert samen met VRIJDAG, het Huis voor de Amateurkunst in Groningen een editie van Kunst op Stee. De maand november wordt de KUNSTMAAND waar alle bewoners, maar ook de mensen uit de buurt actief aan mee kunnen doen. Na overleg met locatiemanager Alida Cordes en activiteitenbegeleider Jolanda Schuur is gekozen voor de activiteiten Dans, Muziek, Poëzie en Erfgoed.

Dinsdagmiddag 6 november gaat dansdocente Janneke Bruggink dansen en bewegen met de bewoners. Iedereen kan meedoen, ook als je in een rolstoel zit. Janneke heeft veel ervaring met het dansen met ouderen.

Stadsdichter Lilian Zielstra verzorgt op donderdag 15 november samen met een paar collega-dichters het programma Dichten met Oma. Naar aanleiding van de verhalen van de bewoners schrijven zij een gedicht. Dit concept is bedacht door Lilian, en al in veel zorgcentra uitgevoerd.

Muziek, zingen en bewegen op bekende Nederlandse liedjes, dat is wat Editha Vennik met haar accordeon, en Nanda Kievit met zang en beweging op donderdagmiddag 22 november gaan doen met de groep. Beide zijn zeer ervaren musici en dansers, ze treden regelmatig op voor ouderen.

Eppie Dijk, medewerker van Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum, neemt op donderdagmiddag 29 november voorwerpen uit Oma’s tijd mee naar de Ebbingepoort. De spullen uit de keukenkastjes roepen vast herinneringen op en maken verhalen los bij de deelnemers.

V.l.n.r. Janneke Bruggink, Lilian Zielstra, Editha Vennik en Nanda Kievit & het Hoogeland Museum

Kunst op Stee, wat houdt dat in?

Kunst op Stee gaat over meedoen aan kunst en cultuur voor alle ouderen in stad en provincie Groningen. Muziek, dans, beeldende kunst, literatuur, erfgoed en theater; alles is mogelijk. De mensen die de lessen verzorgen zijn zelf kunstenaar, danser, schrijver, dichter, musicus, museummedewerker of acteur. Ze hebben allemaal ervaring met het werken met ouderen en beleven daar veel plezier aan.

VRIJDAG, het Huis van de Amateurkunst voor Groningen, wil met Kunst op Stee nieuwe projecten stimuleren, en zichtbaar maken wat er al gebeurt op het gebied van kunst voor ouderen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hannelore Duynstee, projectleider Kunst op Stee bij VRIJDAG: hannelore.duynstee@bijvrijdag.nl.

De KUNSTMAAND bij de Ebbingepoort wordt namens VRIJDAG mede georganiseerd door Grian Wind, projectmedewerker Kunst op Stee: grian.wind@bijvrijdag.nl.