De Kunst van het ouder worden

De Kunst van het ouder worden

Op vrijdag 29 september 2017 vond in het Groninger Forum de tweede editie van het interactieve en culturele ouderenfestival De Kunst van het ouder worden plaats. Met de ogen van kunstenaars, wetenschappers, ervaringsdeskundigen keken we naar ons eigen ouder worden. Wat betekent ‘goed en gelukkig oud worden’ voor ons? Een kleine 300 bezoekers van jong tot oud genoten van een uiteenlopend programma met debat, dans en andere doe-, kijk- en luisterdingen.

Terugblik De Kunst van het ouder worden
Op Facebook hebben we de reacties en foto’s bij elkaar gevoegd. OOG TV zond de bovenstaande impressie uit, waarin het festivalbezoek als één vloeiende dans aan elkaar is gemonteerd. Bezoeker Mary Ritsema schreef een blog over haar persoonlijke marathonervaring op het festival en masterstudenten journalistiek Lotte Kreuwel en Merel Wiersma Minke deden publieksonderzoek op het festival, vingen daarbij onder meer op hoe leuk bezoekers de mix van jong en oud op het festival ervoeren, en schreven ook een blog over hún festivalervaring.

Toekomst De Kunst van het ouder worden
Na twee edities van De Kunst van het ouder worden denken we nu na over welke vorm het festival volgend jaar te geven. Misschien dat we dan niet langer inzetten op één evenement, maar juist een aanjager worden van prikkelende co-creaties van jong en oud en daarmee andere evenementen, in stad en de provincie, gaan hacken. Meedenken? Neem contact op met Saskia van de Ree via saskia.ree@gmail.com.

Partners
Het ouderenfestival is een productie van het Groninger Forum en Een Leven Lang Kunst. Met dank aan de Hanzehogeschool Centre of Expertise, het Fonds voor Cultuurparticipatie (op weg naar Age Friendly Cities), de gemeente Groningen, de provincie Groningen, Vegro en VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen.