De Kunst van het ouder worden

De Kunst van het ouder worden

Op vrijdag 29 september 2017 vindt in het Groninger Forum de tweede editie van het interactieve en culturele ouderenfestival De Kunst van het ouder worden plaats. Met de ogen van kunstenaars, wetenschappers, ervaringsdeskundigen én bezoekers, van jong tot oud, kijken we naar ons eigen ouder worden. Wat betekent ‘goed en gelukkig oud worden’ voor ons? Kom mee praten, denken, lachen en doen. Oud worden gaat immers over ons allemaal. Koop hier je tickets.

Programma
We verrassen je met allerhande activiteiten. We hebben bijvoorbeeld een expositie over nieuwe technologie in de kunsten, zorg en welzijn en een debat over wat we allemaal wel niet over onszelf kunnen meten en weten. Je kunt zelf een dansje wagen, kijken hoe Marjolein Rover radio maakt, alles leren over De Voedselzandloper van Kris Verburgh, luisteren naar verhalenverteller Anne van Delft die vertelt waar zij nog graag haar bed voor uit komt en samen gezellig eten tijdens het driegangendiner Maaltijd der Generaties.

Iedereen is welkom
Iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van het ouder worden is welkom: senioren, vrijwilligers in de zorg, kunstenaars, mantelzorgers, studenten, professionals, etc. In 2016 was het festival in een mum van tijd uitverkocht, dus bieden we dit jaar twee keer hetzelfde programma aan op een dag. Dan kun je zelf kiezen of je het festival in de middag of avond bezoekt: al dan niet in combinatie met een maaltijd.

Het ouderenfestival is een productie van het Groninger Forum en Een Leven Lang Kunst. Met dank aan de Hanzehogeschool Centre of Expertise, VRIJDAG, Fonds voor Cultuurparticipatie (op weg naar Age Friendly Cities), Gemeente Groningen, Provincie Groningen & Vegro.