Het Zelfportret met kunstenaar Rosa Everts

Het Zelfportret met kunstenaar Rosa Everts

Project Het Zelfportret, met kunstenaar Rosa Everts en de bewoners van woonzorgcentrum Innersdijk in Ten Boer.

Van september t/m december 2018 doen de bewoners van woonzorgcentrum Innersdijk in Ten Boer mee aan het project Het Zelfportret. Iedere zaterdagmorgen van 10.30 tot 12.00 uur gaan zij onder begeleiding van beeldend kunstenaar Rosa Everts aan de slag. Met verschillende technieken als schilderen, fotografie en collage maken zij een zelfportret.

De nieuwbouw van Innersdijk in Beijum laat nog een paar jaar op zich wachten. De resultaten van het project worden daarom opgehangen in de woonruimtes in Ten Boer, als positieve bijdrage aan de sfeer in de tijdelijke locatie.

Kitty Boon, projectcoƶrdinator Kunst, Cultuur en Natuur bij Zorggroep Groningen, heeft dit project opgezet in overleg met Grian Wind, projectmedewerker Kunst op Stee bij VRIJDAG. Het project Het Zelfportret is mede gefinancierd door Kunst op Stee.

Kunst op Stee, wat houdt dat in?

Kunst op Stee gaat over meedoen aan kunst en cultuur voor alle ouderen in stad en provincie Groningen. Uit onderzoek blijkt dat het goed is voor lichaam en geest, je wordt er vrolijk van. Muziek, dans, beeldende kunst, literatuur, erfgoed en theater; alles is mogelijk. De mensen die de lessen verzorgen zijn zelf kunstenaar, danser, schrijver, dichter, musicus, museummedewerker of acteur. Ze hebben allemaal ervaring met het werken met ouderen en beleven daar veel plezier aan.

VRIJDAG, het Huis van de Amateurkunst voor Groningen, wil met Kunst op Stee nieuwe projecten stimuleren, en zichtbaar maken wat er al gebeurt op het gebied van kunst voor ouderen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hannelore Duynstee, projectleider Kunst op Stee bij VRIJDAG, en Grian Wind, projectmedewerker Kunst op Stee.