Dans met bewoners woonzorgcentrum Het Mozaïek, Zuidlaren

Dans met bewoners woonzorgcentrum Het Mozaïek, Zuidlaren

17 maart 2017

Ouderen in woonzorgcentrum Mozaïek in Zuidlaren doen mee aan een dansproductie.

Choreograaf Janneke Bruggink werkt samen met de ouderen en jongeren in de buurt aan de voorstelling.

Bruggink woont daarvoor twee maanden lang in het woonzorgcentrum. De dansproductie is onderdeel van het provinciale project Gekleurd Grijs dat senioren in april stimuleert mee te doen aan allerlei vormen van kunst en cultuur. Het dansproject is een samenwerking tussen K&C, Club Guy & Roni en het Grand Theatre uit Groningen.

Onder leiding van Bruggink worden de senioren in Zuidlaren eerst uitgenodigd hun verhalen te vertellen. Tevens bestudeert de choreograaf de dagelijkse bewegingen van de ouderen. Dit alles wordt in een presentatie samengebracht, waarin jongeren uit Tynaarlo samen gaan dansen met de senioren. Het eindresultaat is op verschillende locaties in Drenthe te zien zijn, waaronder het Gekleurd Grijs Festival op 21 april in Emmen.

Dansen is goed voor de mens

Uit onderzoek blijkt dat dansen goed is voor de mens, ook op latere leeftijd. Het helpt bij dagelijkse bewegingen en zorgt voor goede balans. Janneke Bruggink en de artistieke mensen van Club Guy & Roni zullen de mogelijkheden van de deelnemende senioren benutten, maar ook ervaren dansers inschakelen om een kwalitatief goede voorstelling neer te zetten. Ouderen die niet willen dansen worden gevraagd mee te helpen bij andere activiteiten rond de dansproductie.

Foto: K&C Drenthe